Individuele cursus babymassage

voor een individuele cursus kom ik graag bij jou thuis.

Het grote voordeel is dat alle aandacht voor jou en je kindje is. Er kan dan rekening worden gehouden met het ritme van je baby, in je eigen vertrouwde omgeving. De sessies kunnen op een tijdstip waarop het voor jou uitkomt ingepland worden. Ook is er voldoende tijd en aandacht voor vragen over je baby en/of over jezelf. Ik neem altijd poppen mee om te oefenen voor als je kindje er even niet voor open staat.

Het is heel erg waardevol om in de kraamweek/kraamperiode al te starten met babymassage. Babymassage in de kraamtijd is een geweldig mooie kans om de liefdesband te versterken. Het stimuleert en intensiveert de hechting.Daarnaast komt het de rust, in deze toch al hectische periode, ten goede. Uiteraard zijn er nog veel meer positieve effecten.

Door middel van babymassage kun je de overgang van buik naar grotemensenwereld verkleinen! Dat kan door herkenbare situaties na te bootsen. Situaties die de baby nog kent vanuit de periode in de buik. Dit van een onschatbare waarde is voor baby’s, in een periode waarin hij enorm moet wennen aan zijn nieuwe ‘leventje’. Een fase waarin alles anders is dan wat hij tot dusver in de baarmoeder heeft ervaren. Dit proces verloopt meestal soepeler wanneer een baby ontspannen en goed verbonden is met zijn lijfje.

Het is ook mogelijk om samen met de vader of een oma/opa te komen/aanwezig te zijn, zodat zij ook de technieken direct kunnen leren en/of je assisteren/helpen.

Je kunt contact met mij opnemen om je aan te melden en een voor jullie geschikte tijd en datum af te spreken. Ook als je over wat langere tijd pas wil beginnen met babymassage. Als je doorgeeft vanaf welke maand je wilt beginnen dan reserveer je zo al vast jullie plekje.