De cursus

 

Babymassage is gemakkelijk te leren en voor iedereen heerlijk om te doen. Tijdens de  babymassage leer ik je graag hoe je je beter afstemt op je kind, signalen gaat oppikken en jouw kindje (weer) helemaal tot rust laat komen, de massage zo eigen te maken dat het een onderdeel van de dagelijkse verzorging gaat worden.

Bescherming en een gevoel van veiligheid is belangrijk om op een goede manier te ontwikkelen.Ik leer je graag om de vaardigheden, die een veilige hechting tot stand kunnen laten komen, te optimaliseren.

Het is erg waardevol om in de kraamperiode al met babymassage te beginnen. Het stimuleert en intensiveert de Hechting. een baby moet na de geboorte erg wennen aan de vele nieuwe indrukken,daarom bestaat de massage uit speciaal voor deze leeftijd ontwikkelde technieken. Het Is een unieke kans om de liefdesband te versterken en kan helpen bij het doen slagen van het geven van borstvoeding.

Er zijn verschillende mogelijk heden om de cursus bij mij te volgen. Gezellig in een groep of privé in je eigen vertrouwde omgeving. passen de aangeboden cursussen niet bi je wensen dan mag je altijd contact opnemen om te overleggen naar de mogelijkheden, daar komen we vast uit.

zie- Cursusaanbod

Voor wie?

Gezonde baby’s 0-6 weken (babymassage in de kraamperiode), vanaf 6 weken tot kruipleeftijd en vanaf kruipleeftijd. Premature (te vroeg geboren) baby’s. Couveuse kindjes. Baby’s die een moeilijke start hebben gehad. Baby’s met een beperking. Huilbaby’s . Onrustige, ontevredenbaby’s. Baby’s met darmkrampjes. Baby’s die zich overstrekken. Baby’s met anders dan anders slaapgedrag. Baby’s met vermijdend gedrag… Lees verder Voor wie?

Wat leer je?

Door regelmatig je baby te masseren, leer je hem nog beter kennen en begrijpen en hij jou. Stapsgewijs leer je de gehele babymassage, in een ontspannen en rustige sfeer. In iedere sessie worden nieuwe massagetechnieken geleerd en de eerder geleerde massagetechnieken herhaald. Spelenderwijs en op een ontspannen manier contact maken met je baby. Til technieken, basis… Lees verder Wat leer je?

Tummy tubben

Waarom tummy tubben na een babymassage? Tijdens de babymassage ontspant je baby en laat hij of zij spanningen los. Na iedere babymassage sessie geef ik daarom de gelegenheid je baby verder te laten ontspannen in een tummy tub. Het water neemt de laatste spanningen in het lichaam weg neemt en heeft een reinigende werking. Bij… Lees verder Tummy tubben

Cursus Aanbod

Introductiecursus babymassage Introductie cursus Individueel Duo babymassage cursus Groeps cursus babymassage Individuele Cursus babymassage Latenmasseren van je kleintje Pre-babymassage cursus Individuele cursus 0 tot 6 weken Individuelele cursus vanaf 6 weken Babymassage vanaf kruipleeftijd, ongeveer 9 maanden Opfris cursus Workshop Laten masseren van je kleintje Cursus polariteitsmassage.