Over mij

Mijn naam is Sjoukje Venema van der Bij, getrouwd met Geert en wij wonen in Berltsum.
Mem van twee dochters, Nienke en Ymkje en twee zonen Bouwe en Sjoerd Ime. Inmiddels ben ik ook trotse beppe van drie kleinkinderen. Na mijn werk in de gehandicaptenzorg werd ik fulltime moeder en vulde ik enkele uurtjes per week in als    gymnastiek juf. Om mijn meisjesdroom als nog te kunnen verwezenlijken besloot ik de MBO-vz te volgen, met succes. Direct na het behalen van mijn diploma mocht ik als kraamverzorgster op pad. Tot op heden werk ik nog steeds met heel veel passie en plezier als kraamverzorgster. In mijn vrije tijd blaas ik iedere week een deuntje mee bij de fanfare Opmaat in Berltsum. Ook vind ik handwerken erg leuk, zoals breien en haken maar ook kun je mij regelmatig achter de naaimachine vinden. Eén en ander heeft geresulteerd in een hoeveelheid babygoed en aanverwante spulletjes, die ik via mijn webwinkel “Madebijmem.jimdo.com” aanbied. Naast de bijscholingen en cursussen die ik als kraamverzorgster volg wilde ik graag nog iets toevoegen aan mijn beroep. Na een cursus voor Doula en Dunstan babytaal gevolgd te hebben heb ik begin 2019 de docentenopleiding Shantala babymassage met succes heb afgerond.
Ik ben heel enthousiast over babymassage geworden en vind dat geen enkele baby dit onthouden zou mogen worden.
Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk ouders/verzorgers deze liefdevolle basis mee te geven en ze te laten ervaren hoe bijzonder die één op één momentjes met een kindje zijn.
Het is heerlijk ontspannend en een goede manier om je baby nog meer/beter te leren kennen. Hoe mooi is het om ieder kindje dagelijks echt te kunnen laten voelen dat er iemand voor hem/haar is en hiermee een mooie basis te kunnen leggen voor de toekomst en een wereld vol goed gehechte mensen vol zelfvertrouwen.

Mijn opleidingen:
Docent Babymassage.
‘babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting’
 ‘slaaplekker massage’

https://opleiding-babymassage.nl/rgdb/docent-zoeken/

Dunstan Babytaal. DOULA .
KCKZ geregistreerd Kraamverzorgster.
Oranje Kruis geregistreerd EHBO er.
Livis EHBO bij Baby`s en kinderen.
MBO-vz . OPM-Pedagogisch medewerker.
KNCGV-Leidster gymnastiek verenigingen.